Σάββατο, Αύγουστος 18, 2018

ΒΟΗΘΕΙΑ

Για μένα

Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τη χρήση ,με  ένα τηλεφώνημα στο 210 8626761 μπορείς να κλείσεις άμεσα ραντεβού και  να μιλήσεις για ότι σε απασχολεί. Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν, η προσέλευση είναι εθελοντική και τηρείται αυστηρά το απόρρητο.
Στο Συμβουλευτικό Σταθμό της ΔΙΑΒΑΣΗΣ έχεις την δυνατότητα να συζητήσεις με το θεραπευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις και να πάρεις υπεύθυνη ενημέρωση. Μαζί θα αξιολογήσετε τις ανάγκες που έχεις, θα ενημερωθείς για τις δυνατότητες θεραπείας και θα προετοιμαστείς  για την ένταξή σου στο κατάλληλο πρόγραμμα.

Για κάποιον δικό μου

Αν κάποιος δικός σου έχει εμπλακεί στη χρήση ουσιών, γνωρίζεις πόσο δύσκολο είναι αυτό για τον ίδιο, την οικογένειά του και όσους βρίσκονται κοντά του.Ωστόσο, η χρήση μπορεί να αντιμετωπιστεί και πολύ συχνά είναι το στενό περιβάλλον του χρήστη που κάνει το πρώτο βήμα.
Ένα τηλεφώνημά στο 210 8612604, στο Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης αρκεί για να σου δώσει τη δυνατότητα να ενημερωθείς για την εξάρτηση από ναρκωτικά και να υποστηριχθείς για να μπορέσεις να βοηθήσεις τον δικό σου άνθρωπο να κάνει κάτι για το πρόβλημά του. Στo Πρόγραμμα Οικογένειας της ΔΙΑΒΑΣΗΣ τηρείται αυστηρά το απόρρητο, με σεβασμό στις ανάγκες του κάθε ενδιαφερομένου ενώ όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. 

Για το παιδί μου

Είναι πολλά τα σημάδια που μπορεί να δείχνουν ότι ένας άνθρωπος κάνει χρήση ουσιών, όπως αλλαγές στην εμφάνιση, μεταπτώσεις στη διάθεση, συχνές απουσίες από την σχολή, την εργασία του κ.ά. Αν υποψιάζεσαι ή ξέρεις ότι το παιδί σου κάνει χρήση ουσιών, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι δεν είσαι μόνος και μπορείς να ζητήσεις βοήθεια εγκαίρως. Ο πανικός, οι ενοχές, η απόκρυψη του προβλήματος από τον άλλο γονιό, η τάση να το αγνοείς δεν μπορούν να βοηθήσουν ούτε εσένα ούτε το παιδί σου.
Με ένα τηλεφώνημά στο 210 8612604 έχεις τη δυνατότητα σε μια ατομική συνάντηση με το θεραπευτικό προσωπικό, να μιλήσεις γι αυτό που συμβαίνει στην οικογένειά σου. Δωρεάν και με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο, μπορείς να ενημερωθείς για την εξάρτηση και τις δυνατότητες θεραπείας, να βοηθηθείς για να κινητοποιήσεις το παιδί σου,  να υποστηριχθείς ψυχολογικά και να βρεις πιο αποτελεσματικούς τρόπους στη μεταξύ σας επικοινωνία.