Σάββατο, Αύγουστος 18, 2018

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ

Πριν έρθω στη ΔΙΑΒΑΣΗ, ήμουν μόνος, μέσα στην ανασφάλεια και στο ψέμα. Η ζωή μου ήταν μίζερη. Ένιωθα αποξένωση και είχα παραιτηθεί. Η χρήση ήταν το κέντρο της γης . Βρισκόμουν σε στιγμές απελπισίας. Ζούσα σε ένα κόσμο γεμάτο προδοσία. Με τη χρήση είχα κλειστεί στον εαυτό μου. Με είχε κυριεύσει η αναβλητικότητα και η αδιαφορία. Είχα θυμό, είχα κατάθλιψη και είχα αυτοκαταστραφεί. Με τη βοήθεια του Προγράμματος, ένιωσα αυτοεκτίμηση, αγάπη για την ομάδα και ασφάλεια. Βρήκα συμπαράσταση, ανθρώπους που μου πρόσφεραν βοήθεια και νοιάξιμο. Μπερδεύτηκα, θύμωσα, εκτέθηκα.Εμπιστεύτηκα και σεβάστηκα τον εαυτό μου.Έμαθα να στηρίζομαι στις δυνάμεις μου, να έχω αξίες και να βλέπω τη ζωή μου με χρώμα. 
Πρώην χρήστης στη φάση της κοινωνικής επανένταξης

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα τα καταφέρω. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα κάνω καινούργιους φίλους. Έμαθα να ξέρω γιατί φοβάμαι, γιατί χαίρομαι και τι αισθάνομαι. Όταν άρχισαν να βελτιώνονται τα πράγματα στη ζωή μου ήξερα τι μου έφταιγε. Έφυγα από την απομόνωση της χρήσης, μοιραζόμενος τους φόβους μου και τις ανησυχίες μου μαζί με άλλους ανθρώπους που και αυτοί είχαν τον ίδιο σκοπό.
Πρώην χρήστης στη φάση της κοινωνικής επανένταξης

Γυρνάω πίσω στο χρόνο. Συνειδητοποιώ ότι το παιδί μου είναι χρήστης, γεγονός που σημαδεύει τη ζωή και την οικογένειά μου. Πόνος, ενοχές, φόβος, απόγνωση, άγνοια. Που να πάω?Ζητάω βοήθεια και βρίσκομαι στη ΔΙΑΒΑΣΗ. Εδώ συναντώ και άλλους γονείς στην ίδια θέση με μένα. Μαθαίνω να αλλάζω αντιλήψεις και τακτικές. Αναθεωρώ προτεραιότητες. Στόχος μου: Να αλλάξω για να βοηθήσω το παιδί μου. 
Γονιός που το παιδί του δεν έχει έρθει ακόμη στη ΔΙΑΒΑΣΗ 

Νιώθω χαρά γιατί ξεπέρασα εγώ και η οικογένειά μου τις δύσκολες καταστάσεις που περάσαμε λόγω των ναρκωτικών. Ελπίζω ποτέ πια να μην έρθω αντιμέτωπη ξανά με αυτό.
Αδερφή πρώην χρήστη